Elindult a POLHUNATION

2020. március 23-án, a Lengyel-Magyar Barátság Napján indítjuk útjára a POLHUNATION projekt honlapját. A Történettudományi Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány együttműködésében megvalósuló oktatási projekt célja, hogy a középiskolai történelemoktatást a magyar-lengyel történelmi kapcsolatokkal kiegészítse. A munka során 24 történelmi kisfilmet készítettünk az első magyarországi Jagelló uralkodótól az 1989-es rendszerváltásig terjedő időszak legfontosabbnak ítélt történelmi pillanatairól.

A mai napon induló honlapon a filmeket a történelem tankönyvek tananyagába ágyaztuk, a tankönyvi szöveget sok helyen kiegészítettük, illetve térképeket és fényképeket mellékeltünk hozzá. Az érdeklődő diákok számára minden egyes témakör mellé további olvasnivalót is ajánlottunk. Összeállítottunk egy lengyel-magyar történelmi kronológiát is, amelybe szintén beágyaztuk filmjeinket. A diákok az ismeretanyag elsajátítása után kvízkérdések segítségével ellenőrizhetik tudásukat. Meglepetésként pedig közzétettünk jó néhány izgalmas lengyel történelmi filmet is.

Bízunk benne, hogy a projekt tartalma és formája kielégíti a digitális oktatás igényeit és hasznos segédanyagot jelentenek majd tanárok és diákok számára egyaránt.

A projekt a hivatalos honlapja mellett elérhető a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on is.

Loading

Pin It on Pinterest